Lodge De Stee

Ervaar het verblijven in een bijzondere vierkante ruimte, waar binnen buiten is en andersom. Verbaas u hoe groot 40m2 is! Deze woning is duurzaam gebouwd, met het oog op wonen en recreëren. Vanwege het innovatieve karakter van deze Lodge is de bouw tot stand gekomen met een innovatie-subsidie.

Woonkamer

De woonkamer is ruim 6 meter lang en 4 meter breed. Aan weerskanten is een strook van een kleine meter breed met de facilitaire ruimten. Wij hebben in de Stee een grote eettafel met 4 comfortabele stoelen geplaatst. Ook zijn er twee losse zitstoelen om lekker in te lezen of tv te kijken. De TV is ingebouwd in één van de bedsteden en kan worden gedraaid naar de woonkamer. In de woonkamer komt ook de split-unit verwarming / koeling uit.

Keuken

We hebben een mooie compacte complete keuken met – al weer – all electric techniek. Zo is er een koelkast, inductie kookplaat, wasemkap en combi oven. In de keuken staat ook een Nespresso machine en waterkoker.

Toilet

Een apart toilet vinden wij wel zo prettig.

Badkamer

De opbouw van de badkamer komt overeen met die van het toilet. Extra is wel een raam met ondoorzichtig glas. In de badkamer is een ruime douche (90*100 centimeter) en een aparte wastafel met spiegel en onderbouw kastjes. De spiegel heeft een dubbelfunctie en is naast spiegel ook de verwarming voor de badkamer.

Bedstede

Aan weerszijden in de woonkamer zijn twee bedbanken. Hierop kan overdag lekker gezeten worden om te lezen of bijvoorbeeld tv te kijken. Deze bedbanken zijn uitschuifbaar tot 2 volwassen slaapplekken.

Aan de rechterkant is ook nog een extra kinderbed ingebouwd boven de slaapbank. In de situatie dat er twee kinderen slapen kan er 1 slapen op de bedbank en de ander op het hogere kinderbed. In dat geval kunnen ‘s avonds de schuifdeuren dicht voor verhogen van het slaapgenot van de kinderen en voor de privacy van de ouders.

In de linker bedstee is een tv ingebouwd, zodat de ouders altijd lekker nog even tv kunnen kijken.

Project de Stee

Het idee is een kant- en-klaar product voor een Nederlands klein huisje te hebben. Dit huisje is flexibel en geschikt voor wonen- en recreatief gebruik. Het voldoet aan de bouwnormen en is duurzaam gebouwd en exploitabel. Naast dit alles is het vooral ook mooi en uniek!

De tiny house beweging leidt vaak tot semipermanent wonen in lange rechthoekige vormen. Vierkant wonen is interessanter: het woont compacter, de ruimte laat zich beter organiseren vanuit een ‘richtingloos’ midden. Materialisering, compactheid en comfort van het tuinhuisje zijn vertaald naar een product waarvan de essentie een soort van oriëntatieloze vierkante ruimte is. Het uiteindelijke huisje is niet oriëntatieloos: er zijn twee duidelijke wanden met functies en twee ‘uiteinden’ met de entree en het zicht. Het kleine huisje staat in het groen en heeft daarom één zijde helemaal van glas. De ruimte die je binnen inlevert, krijg je buiten weer terug.

Drie verschillende ondernemers zijn om tafel gaan zitten om dit idee samen uit te werken en hebben hiervoor subsidie ontvangen. Klik hier voor mee informatie.

Details

Beschikbaarheid

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *