Richtlijnen voor een bezoek aan de natuur

Omdat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven, willen veel mensen lekker even een frisse neus halen en de natuur in. De natuur is de ideale plek om te bewegen en het hoofd leeg te maken, zeker nu de lente ontluikt. Echter, laten we er samen voor zorgen dat dit ook mogelijk blijft. Daarom graag al je aandacht voor een paar afspraken en regels:

Richtlijnen RIVM

Een frisse neus halen mag, maar houd je aan de richtlijnen van het RIVM:

  • Vermijd drukke plekken
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Ben je verkouden of grieperig, blijf dan in elk geval thuis
  • Op veel plekken mag je met niet meer dan twee personen samen zijn (geldt niet voor personen uit hetzelfde gezin)
  • Ga zoveel mogelijk op rustige tijdstippen

In de buurt

Ga bij voorkeur naar een park of natuurgebied bij je in de buurt. Zo worden de natuurbezoekers beter verspreid en is het veel gemakkelijker om je aan de afspraken te houden.

Horeca gesloten

Realiseer je dat ook bij natuurgebieden alle horeca en informatiecentra gesloten zijn. Toiletten zijn dus ook dicht. Denk daaraan voordat je naar buiten gaat. 

Afval

Laat geen afval slingeren; zeker geen papieren zakdoekjes.

Broedseizoen

Houd je aan de toegangsregels van het gebied. Het broedseizoen is begonnen. Dat betekent doorgaans dat je op de paden moet blijven, en dat de hond aan de lijn moet. Lees de borden in het gebied goed en houd je daar ook aan.

Gezond verstand

Zo blijft het voor iedereen leuk en kunnen we in deze, soms moeilijke tijd, de natuurgebieden volop beleven. Kortom, houd rekening met elkaar, geniet van de natuur maar gebruik ook je gezond verstand.

Bron: Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten